Revoltă la Drăguțești, se scumpește apa!

Este revoltă printre cetățenii din comuna Drăguțești după ce consilierii locali au votat astăzi pe repede înainte proiectul de hotărâre ce prevede preluarea rețelei de apă de către societatea Aparegio. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că acum facturile la apă vor crește aproape de patru ori și critică autoritățile locale că au desființat serviciul de apă. Primarul localității Drăguțești a dorit să renunțe la acest serviciu, aflat în subordinea Consiliului Local, deoarece administratorul societății de distribuție a apei din localitate este acuzat că și-a însușit peste jumătate de milion de lei din casieria unității.
Consilierii social-democrați, dar și primarul comunei Drăguțești, Dumitru Ion Popescu, au încercat să împiedice reporterii Gorj TV să filmeze ședința Consiliului Local, deși aceste ședințele sunt publice. În cele din urmă, ședința a început, însă a fost una atipică. La ora 9:00, doar șapte consilieri s-au întrunit și au votat proiectul privind preluarea serviciului de apă și canalizare de către societatea Aparegio. La ședință au fost prezenți doar aleșii PSD, iar proiectul a fost adoptat fără prea mult zgomot. Practic, ședința propriu-zisă a durat mai puțin de un minut.
Oamenii sunt extrem de nemulțumiți deoarece facturile vor crește. Practic, dacă în prezent plătesc 3,06 lei/mc pentru apă și 1,70 lei/mc pentru canalizare, după preluarea serviciului de către Aparegio, cetățenii vor achita un preț similar cu cel din municipiul Târgu Jiu. Cetățenii comunei Drăguțești acuză primarul că a falimentat serviciul de apă din localitate și acum ei trebuie să suporte consecințele.
Alții spun că cel mai probabil se vor debranșa de la rețea și vor folosi fântânile proprii pentru că nu își permit să plătească facturile la apă.
Anul trecut, Florin Sitaru, fostul administrator al societății de apă din Drăguțești, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de delapidare, în dosarul în care polițiștii SICE au efectuat mai multe percheziții la acea vreme. Acesta este acuzat că a cauzat un prejudiciu de peste 560.000 de lei. Anchetatorii au precizat că din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2019 – martie 2024, administratorul societății de distribuție a apei și-ar fi însușit din casieria unității și din contul bancar sume mari de bani, prejudiciul estimat în cauză, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor, fiind de peste 500.000 de lei.