Restaurarea Culei Glogoveanu, finalizată
Cula Glogoveanu din comuna Glogova, monument istoric multisecular, este aproape restaurată, lucrările fiind finalizate în proporție de 80%. Autoritățile locale și constructorii sunt optimiști și spun că muzeul etnografic își va redeschide porțile până în toamnă.
Cladirea de apărare este o clădire veche din secolul XVII, monument istoric de gradul A are o valoare inestimabilă în istoria județului Gorj. Localitatea Glogova a jucat un rol politic important datorită boierilor din familia Glogoveanu care dețineau aici una din reședințe. De zona respectivă se leagă și numele lui Tudor Vladimirescu, administrator al moșiilor posedate de familia Glogoveanu în zona Obârșia și Cloșani din nordul Mehedințiului istoric. Clădirea a fost ridicată în anul 1770, pe locul casei pitarului Necula Glogoveanu. Valoarea totală a proiectului pentru restaurarea Culei Glogoveanu este de un milion două sute de mii de euro, dintre care un milion de euro finanțarea prin PNRR, componenta C15, iar doua sute de mii de euro cofinanțarea bugetului local.
Primarul comunei, Gheorghe Alpredi, a asigurat că lucrările vor fi finalizate în vara acestui an, iar muzeul etnografic va putea primi din nou vizitatori. Localnicii așteaptă cu nerăbdare redeschiderea Culei Glogoveanu, care are o valoare inestimabilă pentru patrimoniul cultural al regiunii.