Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateUltima ora

Proprietarii mașinilor de lux, verificați de ANAF

Proprietarii mașinilor de lux au fost luați în vizor de ANAF. Direcţia generală antifraudă fiscală din cadrul ANAF face controale care vizează tranzacţii cu autovehicule de lux achiziţionate din Uniunea Europeană. Într-o primă etapă, au fost selectate 30 de persoane fizice care au achiziţionat autovehicule în valoare totală de 2 milioane de euro, respectiv de valori mai mari de 50.000 de euro fiecare.

Ca urmare a controalelor derulate deja de ANAF a reieșit că mai mult de 60% dintre achizițiile de autoturisme de lux investigate s-au efectuat, în realitate, pe teritoriul României de la diferite persoane intermediare (anunțuri online, târguri, la comandă etc), prin plată în numerar, deși documentele de achiziție prezentate păreau a proveni de la persoane fizice sau entități juridice externe și că aceste tranzacții au avut loc în străinătate. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind disciplina financiară, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale a căror valoare este de aproximativ 450.000 lei. În alte cazuri, verificările au fost extinse la persoanele interpuse sau beneficiarii de fapt ai autovehiculelor, fiind solicitate informații de la autoritățile fiscale din statele membre în care sunt rezidente entitățile înscrise pe documentele prezentate în vederea înmatriculării de către cumpărătorii din România. Acțiunea va continua în perioada următoare, fiind selectate peste 200 de persoane fizice care au achiziționat din spațiul intracomunitar autoturisme de valori însemnate pe care le-au achitat în numerar, pe teritoriul național, către diverse persoane fizice intermediare. ANAF recomandă persoanelor care doresc să își achiziționeze un autovehicul neînmatriculat în România și care provine din spațiul Uniunii Europene, să își ia toate măsurile de precauție pentru a evita eventuale probleme legate de legalitatea actelor ce le-au fost înmânate, care pot duce la investigații suplimentare ce pot avea o finalitate judiciară. De asemenea, se recomandă efectuarea plăților prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii, plățile în numerar fiind permise doar în limita unui plafon de 10.000 lei către o persoană juridică și 50.000 lei între două persoane fizice.

Articole similare

Back to top button