Primarul Craiovei la Târgu Jiu
În prezent Doljul este beneficiarul principal al unui amplu proiect de aducțiune a firului 2 Isvarna. Mare parte din populația județului vecin va fi alimentată cu apă de la Isvarna, iar în paralel se va schimba și rețeaua de canalizare. Valoarea proiectului se ridică la 450 de milioane de euro și este cel mai mare de acest gen din întreaga Uniune Europeană.
Câteva localități din Gorj ar urma și ele să beneficieze de racordarea la noua rețea de apă, însă aici au fost întâmpinate probleme legate de terenurile incluse în plan, unde conducta de apă ar trebui să treacă. 9 localități din Gorj vor beneficia și ele de acest proiect.
La ședința de lucru a participat Lia Olguța Vasilescu, Primarul municipiului Craciova, Prefectul de Gorj, Reprezentanți ai OCPI Dolj și Gorj, dar și Președinții Consiliilor Județene Gorj și Dolj, Cosmin Popescu și Mihai Neațu și ApaOltenia.
Olguța Vasilescu spune că în Dolj totul este rezolvat, dar Gorjul se pare că blochează proiectul. Au fost convocați primarii localităților prin care va trece conducta, astfel încât să fie rezolvată intabularea coridorului.
Câteva zone din Orașul Tismana sunt deja alimentate cu apă din Isvarna, însă Târgu-Jiul nu a fost inclus în proiect pentru că Aparegio nu s-a implicat în anii în care s-a lucrat la acesta.
Dacă problema din Gorj nu va fi rezolvată, blocajul va decala lucrările și astfel proiectul nu va putea fi finalizat la termen. Fiind vorba despre fonduri europene, neîndeplinirea obligației ar atrage după sine și restituirea banilor, iar cei 450 de milioane de euro ar însemna falimentul companiei ApaOltenia. Până în 2023 lucrările ar trebui să fie finalizate.