Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Primar după gratii

Michy Nioață, primarul comunei Bumbești-Pițic, a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni privind banii europeni, primiţi ilegal pentru o fermă care a existat doar pe hârtie.

Acesta este condamnat definitiv pentru fraudarea bugetului general al Uniunii Europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Și fiica acestuia, Alina Adnana Mariana Doboș, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea mai multor drepturi penru aceleași infracțiuni.

Așadar, trimiși în judecată de DNA, în decembrie 2017, cei doi au fost acuzați că, în perioada 2012-2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, fiica primarului a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole.

Michy Nioață împreună cu fiica sa au fost obligați să returneze suma de 177.000 de lei, primită ilegal de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De asemenea, instanța a decis şi condamnarea a doi funcționari de la Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Monica Zdrăilă și Valeriu Gogelescu, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare.

În actul de inculpare, procurorii anticorupție au menționat că o parte din acele documente au fost furnizate chiar de către Michy Nioață, în calitate de primar.

Funcționarii Gogelescu Valeriu și Zdrăilă Monica, îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile, în calitate de experți în cadrul A.P.D.R.P. – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, au atestat în mod nereal situația constatată pe teren, diferită față de cea prezentată în cererea de finanțare și în alte documente justificative, printre care și Planul de afaceri al solicitantului de fonduri europene, Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana, fiica lui Nioață.

 

Articole similare

Vezi si
Close
Back to top button