Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSocialUltima ora

Mai facem ceva în Curpen?

Acum o lună de zile vorbeam despre Satul Curpen din comuna Stănești, județul Gorj care se confruntă cu străzi pline de gropi și degradate, afectând viața locuitorilor. Recent au fost realizate lucrări de canalizare, dar asfaltarea ulterioară a fost parțială și inadecvată.

Până în momentul de față, la aproape o lună de când am fost acolo, situația este exact aceeași: cetățenii se plâng. Primăria Stăneşti are pe SICAP o ofertă de “Lucrări (proiectare şi execuţie) – Canalizare menajeră pentru canalizare”, din anul 2017, atribuită către o firmă controlată de Ion Toma, fost senator PSD. Este singura ofertă din spaţiul public care se referă la lucrări de canalizare în acea zonă, nu avem informaţii despre firma care efectuează în prezent aceste lucrări.

Drumul de 17,196 km mai face parte dintr-un proiect finanțat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, implementat de Consiliul Judeţean, cu o valoare de 205,4 milioane lei. Durata de execuție este de 18 luni.

Cetățenii sunt nemulțumiți de lipsa progresului și speră la o asfaltare completă. Unii sunt sceptici, iar alții consideră că nu vor vedea finalizarea lucrărilor. Unele lucrări nici măcar nu sunt semnalizate.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, ne spune că lucrările de canalizare sunt finalizate la Stăneşti, între timp, situaţia în satul Curpen din comuna Stăneşti, arată cel puţin a şantier. Acesta ne promite că lucrările de canalizare sau de readucere la starea iniţială a drumului vor fi gata până să se apuce de reabilitarea completă.

Nu ne este clar dacă în “finalizate” intră sau nu şi readucerea drumului la starea iniţială. Ştim că încă dinainte de lucrări drumul era într-o stare foarte proastă, poate firma care a efectuat lucrările a luat la propriu partea cu “aducerea la starea inţială”.

În urma unor investigații recente, s-au ridicat semne de întrebare privind motivele pentru care această firmă nu aduce drumurile la starea inițială după efectuarea lucrărilor. Se speculează că aceasta ar putea fi o tactică deliberată, având în vedere o reabilitare ulterioară planificată, pentru a evita investițiile suplimentare necesare reparațiilor. Această situație ridică suspiciuni cu privire la gestionarea fondurilor publice și la posibile cârdășii între membrii PSD, care ar putea încerca să ascundă anumite cheltuieli și ipotetic vorbind, să obțină venituri ilegale. Astfel, se sugerează că lipsa finalizării proiectului ar putea fi acoperită sub preșul de asfalt al lucrărilor viitoare.

Primarul, Constantin Bicheru a fost contactat pentru un punct de vedere, acesta nu era în primărie, înştiinţat că va fi contactat ulterior telefonic pentru un punct de vedere, nu a mai răspuns apelurilor.

Cât despre oferta publică din 2017, firma controlată de Ion Toma, fost senator PSD, a avut de-a lungul timpului numeroase contracte cu statul, obținând sume considerabile din aceste afaceri. Volumul afacerilor cu statul derulate de firma senatorului Ion Toma a scăzut odată cu pierderea influenţei sale în PSD şi cu excluderea din partid. Firma acestuia a obţinut contracte de milioane de euro de la autorităţile centrale şi locale în perioada în care acesta era în conducerea PSD.

Vezi şi:

Curpen, sat abandonat de autorităţi

Articole similare

Back to top button