Lucrări de reabilitare în școli
La nivelul județului Gorj, pe lângă situația cu îmbolnăvirile, există și situația în care elevii sunt nevoiți să meargă la cursuri în alte școli față de cele la care sunt înscriși. Din pricina lucrărilor de extindere și reabilitare care sunt în curs de desfășurare în 10 unități de învățământ, acestea își desfășoara activitatea în alte școli.
Un exemplu ar fi Școala Gimnazială din Crușeț care are un corp de clădire în proces de reabilitare și extindere, astfel copiii sunt nevoiți să meargă la Școala Primară din Slăvuța. La fel se întâmplă și în cazul Grădiniței Nr.1 din Țicleni, al Școlii Gimnaziale Padeș, dar și al Școlii Primare „Vasile Cărăbiș” din Câmpofeni.
La Școala Primară Tetila se desfășoară lucrări de reabilitare și anvelopare termică, iar elevii merg la Școala Gimnazială Curtișoara. O situație asemănătoare este la Grădinița cu Program Normal din Novaci, unde copiii merg la Școala Gimnazială din Novaci.
Școala Gimnazială din Godinești este și ea în proces de reabilitare, construindu-se un nou corp de construcție, astfel că elevii sunt nevoiți să meargă la cursuri la Școala Primară.
Elevii școlii primare din Șomănești își desfășoară activitatea la Școala Primară Nr.2 din Telești. Lucrări au loc și la Școala Gimnazială Câlnic și cea de la Samarinești.
Conform Inspectorului Școlar General, Dana Constantinescu, la nivelul municipiului Târgu Jiu, numeroase unități de învățământ beneficiază de investiții majore.
O lucrare amplă se desfășoară și la clădirea Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu, iar o parte din elevi își desfășoară cursurile la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”.