Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Ion Iordache alături de Ludovic Orban în “Forța Dreptei”.

Plecat din PNL, în aceste zile senatorul Ion Iordache alături de Ludovic Orban au depus la Tribunalul București documentele necesare înființării noului partid, “Forța Dreptei”.

“Forța Dreptei” își propune să coaguleze oameni de valoare din fiecare județ, oameni care nu se simt reprezentați de niciun partid existent, “partide corupte și străine de adevăratele nevoi ale românilor”.

„Țara noastră a fost jefuită și trădată de politicieni care nu au văzut mai departe de burta lor! Județul nostru a suferit întotdeauna din cauza complicității transpartinice și a celor care nu au niciun pic de dragoste și patriotism față de Gorj! 𝐅𝐨𝐫𝐭̦a 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭𝐞𝐢 𝐆𝐨𝐫𝐣 trebuie să fie alternativa așteptată de toți gorjenii în ultimii 30 de ani, va fi proiectul în care lipsa moralității, lenea, minciuna și ipocrizia nu au ce căuta! Am încredere că ne vom salva de la sărăcia pe care ne-a pregatit-o actuala clasă politică dacă ne vom uni forțele și vom acționa pentru interesul județului Gorj și al țării! Vă aștept alături de mine să facem politică spre binele oamenilor, fără compromisuri!”, a scris senatorul Ion Iordache pe pagina sa de socializare.

În noua sa calitate, senatorul Ion Iordache a transmis că a depus patru amendamente la Legea Bugetului de Stat 2022, ținând cont de prioritățile gorjenilor.

Iordache declară că aceste amendamente, dacă vor fi votate, vor fi de ajutor județului Gorj. Senatorul face apel la primarii din județ și invită parlamentarii de gorj  să susțină și să voteze aceste amendamente.

Iată care sunt cele patru amendamente:

“𝑨𝒎𝒆𝒏𝒅𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆 𝑳𝒆𝒈𝒆𝒂 𝑩𝒖𝒈𝒆𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝑺𝒕𝒂𝒕 2022:

𝟏. 𝐀𝐥𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐟𝐨𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐮𝐦𝐮𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐔𝐀𝐓-𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞.

Reducerea activității din minerit și energie, ca urmare a procesului de decarbonare, va scădea dramatic veniturile județului Gorj. UAT-urile se confruntă deja cu grave probleme financiare, abia își permit cheltuieli curente, despre cofinanțarea investițiilor nici nu poate fi vorba. Considerăm că este nevoie de alocarea fondurilor prin intermediul cărora UAT-urile să poată asigura cofinanțarea unor proiecte care să dezvolte comunitatea.

𝐒𝐮𝐦𝐚 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐚̆: 𝟕.𝟗𝟏𝟖 𝐦𝐢𝐢 𝐥𝐞𝐢

𝟐. 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐩𝐢𝐥𝐨𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐩𝐨𝐥𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐆𝐨𝐫𝐣.

Județul Gorj este cel mai grav afectat de decarbonare și are nevoie de un program de investiții conceput special pentru el, care să completeze programele de finanțare guvernamentale sau europene existente.

Programul trebuie finanțat de la bugetul de stat și coordonat local sau regional, pentru o flexibilitate mare și o implementare urgentă.

Programul vizează înființarea unor poli urbani de dezvoltare, care să ducă la creșterea calității vieții și să stopeze depopularea. În amendamentul depus, solicităm fonduri pentru primul dintre cele 5 proiecte- 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐌𝐨𝐭𝐫𝐮- pentru că sunt foarte puține investiții în zonă, orașul se depopulează accelerat și este vital să se ia măsuri imediate pentru stoparea acestui fenomen.

𝐒𝐮𝐦𝐚 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐚̆: 𝟐𝟗𝟔.𝟗𝟐𝟖 𝐦𝐢𝐢 𝐥𝐞𝐢

𝟑. 𝐀𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐨𝐫𝐣 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐚̆𝐳𝐮𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟐:

– Documentație tehnică Corp Spital Nou P + 9, str. Progresului Tg-Jiu, 4.000 mii lei;

– Studiu de Fezabilitate Reabilitare, modernizare, infrastructură rutieră –județeană 1.200 mii lei;

– Studiu de Fezabilitate implementare Fondul de Tranziție Justă, 1.000 mii lei;

– Implementare proiecte prioritare PNRR, 2.000 mii lei

Din lipsa fondurilor pentru studii de fezabilitate, de-a lungul timpului, mai multe proiecte din Strategiile de Dezvoltare au rămas nefinalizate.

Este necesar să fie sprijinit Consiliul Județean Gorj pentru ducerea la îndeplinire a proiectelor, fie prin sprijin financiar direct de la bugetul de stat, fie prin garantarea unor împrumuturi.

𝐒𝐮𝐦𝐚 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐚̆: 𝟖.𝟐𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐢 𝐥𝐞𝐢

𝟒. 𝐈𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 ,,𝐁𝐫𝐚̂𝐧𝐜𝐮𝐬̦𝐢, 𝐞𝐭𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐧”- 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐭𝐞𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐞.

Patrimoniul Brâncuşi poate fi utilizat, atât ca pol turistic, cât şi ca bază pentru construcţia unei strategii imagologice pentru crearea unui brand regional.

De asemenea, prin implementarea programului ,,Brâncuși eternul artist contemporan” se dezvoltă identitatea regională bazată pe unicitatea sinergică ce poate fi creată între oferta de cultură – spiritualitate – sănătate – biodiversitate şi varietate naturală;

Promovarea regiunii şi valorificarea ofertei turistice.

Introducerea „Ansamblului Monumental Calea Eroilor din Târgu-Jiu” în circuitul cultural european. Realizarea rutei culturale europene: „Pe urmele lui Brâncuși de la Hobița la Paris” și includerea în programul de Rute culturale ale Consiliului Europei.

Construirea pe raza municipiului Târgu-Jiu a:

– Casei și atelierului pe care intenționa Constantin Brâncuși să le construiască la Paris după propriile schițe;

– Celor două temple proiectate, dar nefinalizate de Brâncuși (la o anumită scară): Templul eliberării și Templul iubirii.

Realizarea unor proiecte care vor pune în lumină „Ansamblul Brâncuși”:

– „Ambasadorii lui Brâncuși;

– „Arhitectura instituirii unei economii fondate pe creația şi marca Brâncuşi” .

𝐒𝐮𝐦𝐚 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐚̆: 𝟗.𝟖𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐢 𝐥𝐞𝐢”

Articole similare

Back to top button