Încălzirea pe gaze, mai convenabilă
Majoritatea primarilor din Gorj spun că încălzirea pe gaze din școli este mai convenabilă decât cea pe lemne. Majoritatea școlilor din județ au încălzirea pe gaze, însă sunt și localități care așteaptă racordarea la gaze pentru a putea scăpa de încălzirea pe lemne din școli.
Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar școlile din Gorj se pregătesc din timp pentru ca încălzirea din unitățile de învățământ să fie pregătită. Primarul de la Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că pregătirile au început încă din vară, iar necesarul de lemne este pregătit pentru școlile din localitate.
Liviu Cotojman a declarat ca a depus un proiect pentru ca localitatea să poată fi racordată la gaze naturale.
În comuna Stoina, aproape toate unitățile de învățământ au încălzirea pe gaze, doar o grădiniță mai are încălzirea pe bază de lemne. Primarul Laurențiu Anghel spune că încălzirea pe gaze este mai ieftină, decât cea pe lemne, unde existau costuri adiacente.
Și primarul de la Turburea susține că este mult mai convenebilă încălzirea pe gaze naturale pentru că este alt confort. Acesta a declarat că toate unitățile de învățământ din Turburea au încălzirea pe gaze naturale.
Și în comuna gorjeană Săulești, lemnele rămân sursa de bază pentru încălzirea școlilor, chiar dacă a fost introdusă rețeaua de gaze în localitate de 15 ani. Autoritățile au declarat că încălzirea pe lemne este mult mai ieftină pentru că au pădure și pot scuti niște taxe.