Gorjenii vor schimbarea jobului
Trei din patru gorjeni sunt dispuși să înceapă un capitol nou în viață prin acceptarea unui nou loc de muncă. Aceștia sunt convinși și că posibilitatea de a se readapta la un job nou le va putea aduce și posibile resurse finaciare mai mari. Tinerii se arată a fi cei mai deschiși noilor oportunități de stabilitate financiară în plin sezon pandemic, fiind și cei mai siguri de capacitatea lor de reactualizare a informațiilor dobândite în cadrul noii firme angajatoare.
Gorjenii sunt de asemenea nemulțumiți de șomajul tehnic, aceasta fiind de 75%, nereușind să acopere cheltuilelile zilnice sau plata integrală a facturilor lunare. Oamenii sunt siguri că oportunitățile oferite de un loc de muncă nou, le vor putea asigura traiul decent în pandemie.
De altfel, o parte din târgujieni nu au un loc de muncă, însă nu se dau bătuți și sunt siguri că există posibilitatea unei colaborări cu o companie ce are nevoie de angajați. În pandemie și cetățenii mai în vârstă presupun că s-ar putea familiariza cu ideea unui nou job. Chiar dacă sunt deja angajați, cei din categoria de vârstă mijlocie se gândesc totuși să își schimbe jobul, și sunt siguri că se vor descurca.
Pe de altă parte, unii sunt de părere că schimbarea locului de muncă ar fi mai bună pentru tineri. Nici posibilitatea de a avea două job-uri nu le surânde. Aceștia consideră că după o vârstă, schimbarea angajatorului nu le-ar aduce beneficii.
Cetățenii municipiului Târgu Jiu sunt deschiși noilor reglementări și sunt atât curioși cât și recunoscători cu privire la faptul că în ultimele luni s-a reușit reorganizarea locurilor de muncă. În Gorj, rata șomajului este într-o ușoară scădere și se menține sub 4%. Cea mai mică valoare de anul trecut a fost raportată în luna mai, înregistrându-se puțin peste 2,6%.