Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Efectele caniculei asupra organismului. Cum ne protejăm?

Canicula este definită ca o creștere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius față de temperatura medie a zonei respective și este o cauză importantă de morbiditate și mortalitate, în special în regiunile cu umiditate crescută. Pe lângă morbiditatea determinată de efectele directe ale căldurii, temperaturile crescute sunt asociate cu creșterea poluării atmosferice, cu frecvența crescută a evenimentelor extreme (inundații, secetă, tornade) și cu riscul mărit de transmitere a bolilor infecțioase prin intermediul vectorilor ( rozătoare, insecte ) și al apei contaminate.

În ceea ce privește semnele și simptomele care pot avertiza asupra incapacității organismului uman de a se adapta caniculei, medicul specialist din cadrul Cabinetului de Planificare Familială SJU Târgu Jiu, Cristina Cornoiu, a amintit confuzia, amețeala, creșterea pulsului, dureri de cap și oboseală. De asemenea, aceasta a menționat și câteva din efectele pe care canicula le poate produce asupra organismului uman.

Vara nu înseamnă doar plajă, lumină și vreme bună, ci și caniculă și implicit stare de rău! Expunerea la temperaturi ridicate reprezintă o agresiune, un stres asupra organismului. Astfel există riscul unei deshidratări severe, agravării unei boli cronice sau declanșării unui unui atac de căldură.

Astfel, având în vedere perioada caniculară cu care ne confruntăm, în completarea celor spuse de medical Cristina Cornoiu, Direcția de Sănătate Publică Gorj alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj vin cu o serie de recomandări privind protecția pe timpul caniculei. Măsurile respective pot și este bine să fie aplicate întrucât temperaturile din țara noastră vor crește în următoarele zile, ajungând, în unele zone, la valori apropiate de 40°C.

Articole similare

Back to top button