Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Ecologiștii nu susțin scoaterea din zona ariilor protejate a investițiilor hitrotehnice

În cursul săptămânii trecute, senatorul PSD Gorj, Cristi Rujan, a scris pe pagina sa de socializare un mesaj în care anunța faptul că a fost votat proiectul de scoatere din zona ariilor protejate a investițiilor hidrotehnice:

La senat s-a votat proiectul PSD de scoatere din zona ariilor protejate a investițiilor hidrotehnice, fapt ce va duce la finalizarea multor hidrocentrale abandonate, printre care și cele de pe Valea Jiului.”  

Vestea senatorului a fost una îmbucurătoare în ideea că cele două hidrocentrale aflate pe râul Jiu, construite în proporție de peste 90% și care în prezent se află blocate încă din anul 2017, ar putea intra în funcționare. Respectivele hidrocentrale au reprezentat un proiect pe care instanța l-a declarat ca fiind ilegal, în spatele acestui fapt regăsindu-se reclamațiile aduse de ecologiștii care au considerat hidrocentralele o crimă împotriva naturii. Nici de această dată lucrurile nu stau într-un mod diferit, iar ecologiștii se opun reluării lucrărilor, la hidrocentralele de pe Jiu. Cei de la Agent Green – una dintre cele mai cunoscute organizații neguvernamentale pentru protecția mediului, care luptă în permanență pentru conservarea biodiversității, au înaintat la rândul lor un mesaj. Aceștia ridică un semnal de alarmă asupra faptului că în cazul în care se va vota legea ce va aproba schimbarea limitelor de arii protejate sau desființarea acestora, Parlamentul României – Camera Deputaților va genera un infringement direct. Acest lucru presupune o succesiune de pași pe care autoritatea națională – Comisia Europeană – îi va parcurge în cazul în care statul UE încalcă legea.

”Comisia Europeană ne-a răspuns. Parlamentul României – Camera Deputaților va genera un infringement direct dacă mâine (nota redacției – astăzi) va vota legea care ar urma să aprobe schimbarea limitelor de arii protejate sau desființarea acestora pentru a da undă verde defrișărilor și betonării ultimelor râuri sălbatice pentru a favoriza construcția de hidrocentrale.” 

Andrei Maioreanu, fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei susține că nu au existat probleme, în urma discuțiilor Comisiei pentru Industrii, ci doar au apărut câteva amendamente favorabile acestei propuneri legislative.

Articole similare

Back to top button