Echipamente noi la Salvamont Gorj
Una dintre primele lecții pe care o transmit salvamontiștii atunci când au intervenții, este cea a unității pentru că, pe munte aceștia trebuie să se susțină unul pe altul pentru a reuși să finalizeze misiunile cu succes .
De cele mai multe ori, salvamontistii gorjeni au parte de condiții extreme: frig, rafale puternice de vânt, ploaie sau zăpadă. Atât pentru salvator, cât și pentru cel salvat, este foarte important ca infrastructura din spate să fie funcțională, să existe centre de salvare dotate corespunzător pentru creșterea calității actului de prim ajutor.
Tocmai de aceea, Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, achiziționează în fiecare an noi echipamente de salvare, iar pentru prima data în Gorj va fi cumpărată o remorcă pentru tansportul celor accidentați.
Acesta spune că încă de la începutul anului, în dotarea echipelor Salvamont au intrat aruncătoare de coardă, echipamente performante, de ultima generație ce pot contribui la reducerea timpilor de intervenție și soluționarea cu succes a acțiunilor de salvare, în special în zonele de abrupt, din mijloacele de transport pe cablu și în salvările acvatice sau locuri greu accesibile
Șeful Salvamont Gorj declară că a mai fost pregătit și un al doilea câine pentru salvare montană şi intervenție în cazul avalanşelor. În prezent, județul Gorj are doi câini pregătiți să intervină în misiunile complicate.
Anul trecut, Serviciul Salvamont Gorj a intervenit în peste 350 de cazuri, cu un grad de răspuns de 100%. Altfel spus, nicio situație nu a rămas nesoluționată. Turismul montan a crescut în 2020 mai ales din cauza pandemiei. Oamenii au căutat locuri mai puțin aglomerate pentru a se feri de eventualele pericole privind infecția cu noul coronavirus.