Deserturile tradiționale de Paște
Tradițiile românilor nu se schimbă niciodată. Pasca și cozonacul vor fi nelipsite și anul acesta.
Pe lângă mielul, salata de boeuf și ouăle, printre preferințele românilor sunt prăjiturile de casă, dar și cele specifice sărbatorilor Pascale.
Vorbim atât despre Pasca iubită de toți creștinii, fiind numită coptura ritulă a Paștilor, dar și despre cozonacul frământat „cu foc”.
Târgujienii care nu au timp să stea în bucătărie, preferă să comande din oraș.
Managerii restaurantelor susțin că în această perioadă numărul comenzilor a crescut cu 20% față de anii trecuți, iar acest lucru este îmbucurător.
De altfel, legenda pascăi spune că, în timp ce predica împreună cu apostolii, Iisus a fost găzduit de un om foarte primitor care le-a pus în traistă, la plecare, pâine pentru drum fără știrea lor.
Întrebându-L pe Hristos când vor fi Paștile, Mântuitorul le-a spus că atunci când vor găsi pâine în traistă. Căutând apostolii, au găsit în traistă ce le pusese acel om. De atunci fac femeile pasca.