Cum a decurs proiectul CONGRUENT în satul gorjenesc Ceauru
Astăzi în satul Ceauru al localității gorjene Bălești a avut loc lansarea Manifestului Elevului și înaintarea către Primărie a propunerilor comunității pentru creșterea calității vieții. Asociația Docuart a derulat timp de douăzeci de luni proiectul „CONGRUENT – Competențe Necesare Grupurilor Eterogene de Tineri” în satul Ceauru, prezentând astăzi rezultatele din comunitate: s-a lucrat cu 200 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și 200 de adulți – părinți și profesori, pentru diferite problematici personale și sociale.
Proiectul de intervenție socio-culturală CONGRUENT, derulat de Asociația Docuart în parteneriat cu Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din satul Ceauru, a fost dedicat copiilor și adulților din acest sat și a avut ca scop îmbunătățirea relației dintre cei trei mari actori ai procesului educațional: profesori, copii și părinți.
Oamenii din comunitate își doresc mai multă liniște, mai multă promptitudine din partea autorităților, să fie ascultați și creditați, să fie chemați la ședințe, să li se ceară părerea, să nu mai fie intervievați doar înainte de alegeri, comunitatea să fie mai închegată, unită. Oamenii din grupul vulnerabil își doresc niște întâlniri reale și oneste, programe de combaterea abandonului școlar, programe de combatere a sărăciei, nu doar intervenții punctuale care nu rezolvă cauza.
Elevii își doresc școala renovată, curățenie pe străzi, activități de weekend pentru vârsta lor, locuri de joacă curate, cu tobogane și coșuri de baschet, pistă pentru biciclete, cinematograf, sală de fitness, parcare pentru meciurile de fotbal de pe teren și toalete, o cișmea pe terenul de sport, mai multe coșuri de gunoi.