Concurs de motosape în Gorj
Adrenalină într-o comună din Gorj! Localnicii din Mușetești au turat motoarele motocultoarelor din gospodărie și s-au întrecut într-o competiție de-a dreptul amuzantă. Șase săteni s-au așezat la linia de start, iar traseul a fost unul plin de obstacole, cu mici incidente. Chiar dacă unii participanți s-au răsturnat cu ultilajele, momentele au fost pline de emoție, dar și de umor.
Sătenii au pregătit din timp ulitajele, unele vechi de zeci de ani, și au participat la concursul denumit „Cavalerii roții rotunde”. Unul dintre concurenți spune că a lăsat viața de oraș și a venit să locuiască la sat. Este vorba despre Ioana Belu, care a plecat din București și și-a întemeiat o familie la poalele munților, la Mușetești. Acesta spune că a decis să participe la concurs pentru că vrea să încurajeze muncile agricole. Ioana Belu nu se poate despărți de „Furia roșie”, un utilaj vechi, despre care spune că o ajută să-și ușureze treburile gospodărești.
Participanții și-au confecționat propriile ultilaje și au venit să demontreze că sunt adevărate unelte practice.
Așa că s-au așezat la linia de start, au turat motoarele utilajelor și s-au întrecut într-o competiție de-a dreptul amuzantă.
Competiția a fost presărată și cu mici incidente, care au făcut deliciul publicului. Unii participanți au scăpat ultilajele de sub control și s-au răsturnat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar concurenții s-au ales doar cu o sperietură zdravănă.
Daniel Enoiu este cel care a ajuns primul la linia de sosire fiind câștigătorul concursului.
Cei șase participați la concurs au fost premiați de către organizatori. Cei din coada clasamentului cu diplome și trofee, iar primii trei concurenți au primit și o sumă de bani. Sponsorul acestei competiții este Ionel Drăghici, un cunoscut expert contabil din Târgu Jiu.
Concursul, care se află la a doua ediție, este menit să strângă comunitatea laolată și să încurajeze muncile agricole.
Organizatorii speră ca, anul viitor, concursul să atragă și mai mulți participanți, dar și spectatori.
La final, cu toții s-au delectat cu muzică populară și au servit produse tradiționale preparate ca la mama acasă, dar și celebrul tocan de oaie.