Centrul post-COVID prinde culoare
Centrul de recuperare post-COVID-19 începe să prindă contur. Primele echipamente medicale au ajuns deja la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița și în câteva zile deja vor fi puse în funcțiune. Este vorba despre aparate de fizioterapie, antrenament respirator, kinetoterapie, monitoare de funcții vitale, un analizor PCR și o vestă de drenaj toracic.
În curând, la unitatea medicală aflată la 78 de metri altitudine va funcționa primul centru complex de tratare a traumelor fizice și psihice produse de contactul cu virusul SARS-CoV-2. Centrul se realizează prin fundația „Mereu Aproape”.
Medicul șef al clinicii de recuperare consideră că aparatura este extrem de importantă în procesul de recuperare.
Persoanele interesate de recuperare pot depune o cerere spitalului la opt săptămâni după primirea rezultatului negativ.
Printre cele mai des întâlnite sechele post-COVID-19, se regăsesc și tusea, oboseala musculară și dificultăți la respirație.
Compartimentul de recuperare are în prezent 50 de paturi, însă acesta se va extinde odată cu finalizarea proiectului demarat de Fundația „Mereu Aproape”. În Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu lucrează o echipă multidisciplinară formată din medici pneumologi, de recuperare medicală, asistenți și fiziokinetoterapeuți.