Carnea de porc, un lux pentru cetățeni
Carnea de porc, unul dintre cele mai căutate produse de Sărbători, devine tot mai scumpă pe măsură ce se apropie Crăciunul. Creșterea prețurilor la produsele tradiționale, în special la carnea de porc, îi determină pe mulți români să aleagă variante mai accesibile. De aceea, pe masa de Crăciun va ajunge tot mai des carne de porc din import, care este mai ieftină decât cea din țară.
Carnea de porc devine din ce în ce mai greu de cumpărat pentru mulți români anul acesta, deoarece prețurile cresc pe măsură ce se apropie Crăciunul. Mulți oameni spun că nu își mai permit să pună pe masa de sărbători carne de porc sau produse tradiționale, cum ar fi cârnații, caltaboșii sau toba.
Comercianții spun că această scumpire se observă în vânzarea de carne de anul acesta.
Astfel, pentru tot mai mulți români, sărbătorile de iarnă devin o provocare financiară, iar masa tradițională de Crăciun riscă să fie tot mai modestă.