Carnea de porc, la control!
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi așa că inspectorii sanitari veterinari sunt în alertă. Au început controalele la produsele tradițioale care ajung de Crăciun pe masa gorjenilor. Carnea de porc, peștele, dar și produsele de patiserie, toate sunt verificate de către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.
Controale de amploare în Gorj! Piețele si supermarketurile vor fi luate la verificat de către inspectorii veterinari. Totul pentru ca cetățenii să fie în siguranță, iar produsele pe care le vor pune pe masa de Crăciun să nu îi trimită la spital. Totodată, se vor face face verificări și în trafic pentru a vedea dacă animalele sunt transportate legal.
Pentru a preveni îmbolnăvirile, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj fac apel la cetățeni să testeze carnea de porc. Florin Gorcea, directorul instituției a precizat că în fiecare localitate din județ va exista câte un centru de examinare a trichinelozei.
Prețul pentru depistarea trichinelozei este în jur de 30 de lei, dar poate diferi cu câțiva lei în plus sau în minus în funcție de fiecare circumscripție sanitar veterinară. Anul acesta, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj estimează că vor fi sacrificați mii de porci.