Canalizarea de la Rânca deversată în râu
În urma unei postări apărute pe pagina de socializare a deputatului USR, Radu Mirută, a fost semnalată a problemă gravă asupra căreia trebuie luate măsuri.
Mai exact, acesta vorbește despre canalizarea de la Râncă care continuă să fie deversată direct în Râul Galben. Tot acesta mai susține și faptul că la Rânca nu funcționeză și nu a funcționat vreodată canalizarea, banii alocați pentru acest proiect fiind îngropați fizic în pămănt.
„Canalizarea de la Rânca, proiect de 3.6 milioane de euro, continuă să fie deversată prin pădurea de brazi, direct în râu. Dejecțiile a zeci de mii de oameni, ocolesc stațiile de epurare și se deversează nefiltrate în padurile de brad, la 2-300 de metri deasupra râului care alimentează în aval câteva localități.
Recepția lucrărilor efectuate de binecunoscuta firmă de casă a politicienilor, PRIMACONS, a fost semnată cu ochii închiși de toată lumea din horă în decembrie 2011 – canalizarea, la ieșire din stațiile de epurare, este deversată neepurat direct în padure!!
Canalizarea din Rânca nu funcționează și nu a funcționat vreodată, banii s-au îngropat fizic în pământ și acolo au rămas.
Rânca este doar unul dintre exemplele în care s-a crezut că doar pentru că este vorba de fonduri europene, au putut să își bată joc de calitatea proiectelor.
Garda de Mediu, Poliția Economica, ANAF, ApaRegio vin prin Rânca doar să mai dea câte o amendă cabanierilor care abia mai rezistă, dar niciunii n-au curajul să se apuce de problemele cu adevărat de impact. Consiliul Județean, Primăriile, Parchetul Județean dorm complice, iar noi bem fix din apa asta câțiva kilometri mai jos după ce au fost cheltuiți 3,6 milioane de euro pentru ca asta să nu se întâmple.”– a declarat Radu Miruță pe pagina sa de socializare
Întrebați despre acest lucru, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, dar și ApaRegio, au au putut oferi un răspuns, deoarece nu cunoșteau acest aspect.