Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

C.E.Oltenia, prioritate pentru guvernanți și parlamentari.

În urma întâlnirii de la București între sindicate, administrație și ministrul Energiei, varianta agreată de către părți referitoare la creșterile salariale este următoarea:

  • 250 lei, în salariul de bază cu 1 ianuarie, adică 380 lei brut
  • 250 lei în salariul de bază începând cu 1 aprilie, adică 380 lei brut
  • 304 lei brut, spor de carieră și spor de pericol începând cu 1 aprilie.

Conform liderilor de sindicat, după discuțiile de la București, salariații C.E.Oltenia vor câștiga 2020 lei lunar brut.

“În timpul negocierii, ministrul Energiei a purtat discuții cu ministrul Finanțelor pentru identificarea soluțiilor care să aibă ca rezultat mărirea fondului de salarii. După 5 ore de negociere, salariații CEO vor beneficia de o creștere brută de 2020 lei lunar”, a transmis, după discuțiile de la București, Bebe Bîrsanu, lider în Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Discuțiile legate de veniturile minerilor și energeticienilor sunt astăzi în prim plan datorită războiului care se poartă la granițele noastre. Astăzi, politicienii, miniștrii și guvernul, încearcă să găsească soluții pentru repornirea unor capacitate pe carbine poate chiar și în schimbul unor concesii pe care le fac, speră ei pentru puțin timp. Nu doar mineritul și energia sunt domeniile în care guvernanții nostril n-au investit nimic. Suntem campioni la tot ceea ce inseamnă închideri în industrie, în producție în general. Poate așa ne vom da seama cât de importante sunt unele domenii și poate deschise și investit în ele vom încerca să le păstrăm.

Mihai Weber, Președintele PSD Gorj, spunea într-una din postări că este vital pentru noi să repornim grupuri pe carbune, că este important să investim în această zonă.

 “Nu degeaba statele UE revin la energia pe bază de cărbune. Este cea mai SIGURĂ energie pentru că nu depinde de niciun factor extern, precum situația meteo. Prin Complexul Energetic Oltenia, România are asigurată o cantitate impresionantă de energie pentru o perioadă de aproape 20 de ani. C.E. Oltenia poate acoperii până la 30% din necesarul de energie de la nivel național, așadar putem vorbi de un producător de energie care poate oferi stabilitate și siguranță sistemului național. Iarna 2015-2016 este cel mai bun exemplu pentru a convinge decidenții că CEO NU TREBUIE să dispară. Compania din Gorj a salvat o tară de la îngheț, când niciun alt producător nu putea livra din cauza vremii, iar asta spune TOT.

Însă, pentru a fi menținut în piață, Complexul Oltenia are nevoie de o serie de măsuri URGENTE, precum:

  • renegocierea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia
  • urgentarea HG-urilor de scoatere din fondul forestier a terenurilor (inițiate si blocate) din cariere;
  • trecerea urgenta la descoperta fronturilor de lucru în cariere;
  • demarare HG-urilor de expropriere a terenurilor pe mai multe fronturi de lucru;
  • alocarea URGENTĂ de fonduri pentru recondiționarea utilajelor din cariere.

Foarte IMPORTANTĂ, pentru a menține producătorii în sistem de mix energetic, este finalizarea lucrărilor de investiții de la hidrocentralele de pe râurile Jiu și Răstolița, realizate în proporție de peste 90%.

Independența energetică a României, prioritatea ZERO”, scria Mihai Weber pe pagina sa de socializare cu ceva timp în urmă.

Mihai Weber mai spune că soluția cu trecerea pe gaz a grupurilor nu mai reprezintă o prioritate pentru noi în condițiile actuale.

Articole similare

Back to top button