Avarie majoră în Târgu Jiu
Zeci de mii de familii din Târgu Jiu au rămas fără apă potabilă după ce o conductă care alimentează municipiul s-a spart. Avaria este una de proporții și a fost remediată după mai bine de 12 ore. Reprezentanții societății Aparegio, firma de distribuție a apei, a început evacuarea apei pe o distanță de 7 kilometri pentru a remedia problema, însă procedura este una de durată. În timp ce locuitorii cară apă cu bidoanele, autoritățile locale cer demisia conducerii Aparegio.
Avaria a avut loc noaptea trecută, iar oamenii care locuiesc în zona de nord a orașului s-au trezit, în această dimineață fără apă la robinete.
Conducta care s-a spart este magistrala care alimentează orașul, iar remedierea problemei este una de durată, susțin reprezentanții Aparegio.
Avaria este una de proporții și oricând se putea produce o tragedie. Pentru că nu este singura avarie de acest gen, primarul Marcel Romanescu cere demisia conducerii Aparegio, respectiv lui Traian Pătrășcoiu, făcând abstracție că în Consiliul de Administrație și în Adunarea Generală a Acționarilor sunt mai mulți social democrați, colegi de partid acum cu Marcel Romanescu. Pe vremea când era liberal, Romanescu aducea numeroase acuze la adresa Aparegio, însă de când a trecut la PSD a tăcut mâlc. Acum, odată cu avaria majoră, Romanescu și-a adus aminte brusc de managementul defectuos de la societatea de apă și canal.
Marcel Romanescu i-a cerut demisia și social democratului Aurel Popescu, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gorj, care gestionează operatorul de apă și canal, Aparegio. Practic, pentru a tăia răul din rădăcini, Romanescu spune că ar trebui să plece acasă mai mulți membri PSD, care au fost plasați în funcții de conducere la Aparegio. Și amintim aici de Cristian Mihăilescu, reprezentant în AGA a Consiliului Județean Gorj, Alina Pițu care reprezintă chiar Primăria municipiului Târgu Jiu, dar și alți social democrați din județ. Rețeaua de apă și canal de apă și canal din Târgu Jiu, proprietate ApaRegio, este una învechită, care creează mari probleme. Sunt conducte ce nu apar pe hărți, foarte vechi de peste 50 de ani, iar avariile se tin lant. Problema este ca oamenii sunt revoltati pentru că pierderile se vor regăsi în facturile târgujienilor.