An școlar cu controverse
Schimbările din noul an școlar au creat controverse. Părinții sunt revoltați și spun că noile reguli afectează elevii. Camera de detenție care va funcționa în unitățile de învățământ și în care vor ajunge elevii care deranjează orele este cea mai contestată decizie. Deșii directorii școlilor din județul Gorj s-au conformat și au înființat o astfel de încăpere, părinții nu acceptă ideea ca elevii să fie astfel pedepsiți. Cu toate că profesorii văd cu ochi buni aceste măsuri, și cadrele didactice speră să nu fie folosită camera de denție, iar elevii să fie ascultători.
Una dintre modificări se referă la interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs. Mai mult, pentru elevii care deranjează orele va exista o așa-zisă cameră de detenție, în care aceștia vor fi supravegheați de profesori până se termină ora de curs. Directorii unităților de învățământ văd cu ochi buni aceste noi reguli și spun că sunt în avantajul elevului.
Directorul Liceului ,,Ion Mincu” din Târgu-Jiu este de părere că noile reguli sunt unele de bun augur mai ales că au fost situații când profesorii au fost nevoiți de apeleze la conducerea școlii pentru a-și putea desfășura ora în bune condiții.
Alți directori nu au stabilit încă unde va funcționa camera de detenție. Este și cazul conducerii Colegiului Național Spiru Haret din Târgu Jiu. Flavius Boian a declarat că nu a luat o decizie în acest sens.
Sunt și directori care susțin că nu este nevoie de această cameră de detenție. Se întâmplă în mediul rural, unde elevii sunt mai ascultători. Conducerea Liceului Tehnologic din comuna Turburea a precizat că nu s-a confruntat cu situații în care elevii au fost indisciplinați.
Părinții nu sunt de acord cu regulile impuse de ministerul Educației.
Noul an școar vine și cu alte noutăți. De la un nou calendar al examenelor naţionale, la supraveghere video în clase și note la purtare mai mici. Bineînțeles, în funcție de numărul absențelor.
Cu toate că sunt părinți care nu sunt de acord cu noile reguli impuse nu vor avea de ales pentru că sunt obligați să semneze contractul educațional, iar cei care vor refuza, ar putea să fie amendaţi cu sume între 1.000 si 5.000 de lei sau ar putea face muncă în folosul comunităţii.