A început Tabăra de sculptură la Polovragi
Tabăra de sculptură de la Polovragi și-a deschis porțile și în acest an pentru a IV-a ediție. Tabăra a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Polovragi. Conceptul a fost gândit ca un răspuns la ceea ce exista deja ca simbol național în Polovragi, și anume Peștera lui Zamolxes.
În 2021, 7 meșteri ce reprezintă atât Gorjul cât și alte provincii istorice românești vor crea sculpturi ce se vor adăuga celor 30 deja existente, realizate în cursul ultimilor 3 ani.
La ediția ce se desfășoară în prezent se vor sculpta în principal chipuri ale regilor daci. Pe 10 iulie, când se va face închiderea oficială, organizatorii speră ca la Polovragi să vină cât mai mulți turiști.
În cei peste 3 ani trecuți de la organizarea primei ediții a Taberei de sculptură, mai mult de 10 000 de turiști au vizitat operele meșterilor în lemn. Ediția din acest an nu se mai supune unor restricții la fel de riguroase ca cele de anul trecut. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj finanțează în mare parte proiectul în acest an. Edițiile anterioare au fost împărțite între Primăria Polovragi și CJCPCT Gorj.
Ion Cepoi spune că în doi ani tabăra se va apropia de finalizarea conceptului inițial. Se va ajunge la un anumit număr de creații sculpturale și alte obiecte ce vor alcătui „Vatra Dacică” și astfel se va contura o imagine asupra culturii și civilizației dacice.
Operele realizate în cele zece zile vor fi amplasate, la fel ca în edițiile din anii trecuți, pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi.