Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Mega parcare la Târgu Jiu

O mega parcare va fi amenajată în municipiul Târgu Jiu. Autoritățile locale au anunțat că investiția va fi realizată la marginea orașului în zona CET-ului și va dispune de sute de locuri de parcare pentru autoturisme, dar și pentru autobuze. Primarul Marcel Romanescu a declarat că astfel vrea să incurajeze cetățenii să folosească mijlocele de transport în comun, iar mașinile persoanale să fie lăsate la periferia municipiului.

Proiectul park and ride se va întinde pe câteva hectare de teren și va fi amenajat la marginea municipiului Târgu Jiu. Pe lângă cele 300 de parcări, autoritățile locale spun că va fi construită și o miniautogară, o stație de așteptare. Totul pentru a decongestiona traficul din oraș pentru că șoferii își pot lăsa mașinile în parcarea care va fi realizată din bani europeni.

Prin  realizarea proiectului, autoritățile locale vor să încurajeze folosirea transportului în comun sau a mijloacelor alternative de transport, adresându-se, în special, persoanelor care vin în oraș cu autoturismele personale, creând aglomerație în trafic și ocupând locurile de parcare existente. Li se oferă astfel posibilitatea să parcheze în siguranță și să se deplaseze către locul de muncă sau în diverse zone ale municipiului folosind transportul în comun sau mijloace alternative de transport.

Parcarea va fi folosită în mod gratuit, însă municipalitatea se gândește pe viitor să introducă și o taxă modică.

Primarul municipiului Târgu Jiu a anunțat că zona va fi monitorizată video.

Articole similare

Back to top button