Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Grupul 5, pus în funcțiune

Grupul 5 de la Termocentrala Rovinari va fi repus în funcțiune la sfârșitul acestei luni. Laurențiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Oltenia, a declarat în cadrul unei emisiuni la Gorj TV că lucrările sunt aproape finalizate, iar în prezent se efectuează conectarea la sistemul energetic național.

Laurențiu Ciurel a declarat că lucrările la grupul 5 sunt aproape gata și în maxim două săptămâni acesta va livra energie în sistemul național. Directorul Termocentralei Rovinari a declarat că sunt câteva firme care încă lucrează la protecția generatorului de la acest grup.

Este grupul în care s-au băgat peste 100 de milioane de euro, în ultimii 10 ani, și care, conform legilor în vigoare, ar trebui să funcționeze doar un an și un pic, până la sfârșitul anului 2025. Din 2026, lui Laurențiu Ciurel îi e teamă că entitatea va ajunge la fier vechi.

Laurențiu Ciurel spune că Termocentrala Rovinari a funcționat la capacitate maximă, în această vară, când sistemul energetic național a fost în colaps.

Articole similare

Back to top button