Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaFără categoriePentru indexPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Protest după recalculare

Foștii mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia au ieșit în stradă după ce au primit deciziile de recalculare a pensiei. Seniorii care au muncit în condiții grele de muncă sunt revoltați și spun că s-au ales cu bani mai puțini după recalculare. Sindicaliștii spun că sunt pensionari care au pierdut până la 2000 de lei la pensie și singura soluție este ca deciziile să fie contestate în instanță.

Un pensionar care a muncit mai bine de trei decenii în cariera de la Peșteana a primit o decizie pe minus. Revoltat, pensionarul spune că va căuta dreptatea în instanță.

Un alt pensionar din cadrul Complexului Energetic Oltenia prezent la protest a primit cu 400 de lei mai puțin la pensie după o muncă de 34 de ani în carieră.

Nu este un caz similar. Lulu Păuna, un fost angajat al colosului energetic, a primit cu 700 de lei mai puțin după recalculare. Foștii mineri și energeticieni spun că nu vor accepta să fie batjocoriți și vor sta în stradă până când se va face dreptate.

Oamenii își vor căuta drepturile în instanță însă și așa au slabe speranțe că vor avea câștig de cauză.

Protestatarii au avut și un mesaj pentru Ministrul Muncii.

Și sindicaliștii au spus că noua formulă de calcul le aduce o pensie mai mică minerilor și energeticienilor în acte, iar veniturile lor nu vor mai crește multă vreme de acum încolo. Așa că cer demisia Ministrului Muncii.

În Gorj, peste 20.000 de persoane au primit pensii mai mici după recalculare, iar foștii angajați ai Complexului Energetic Oltenia se află printre cea mai defavorizată categorie.

Articole similare

Back to top button