Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Romanescu, mesaj pentru protestatari

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu are de gând să încheie colaborarea cu firma din Hunedoara, la care Primăria a apelat pentru a gestiona problema câinilor fără stăpân din oraș. Deși organizațiile de protecție a animalelor amenință cu proteste și plângeri penale, primarul argumentează că eutanasierea era necesară, deoarece adăpostul este plin până la refuz, iar cetățenii se plâng constant că sunt atacați de maidanezi pe străzi.

Marcel Romanescu a precizat că peste 1000 de câini au fost capturați într-un singur an, iar dintre aceștia 700 au fost dați spre adopție. Cum animalele fără stăpân se înmulțesc pe zi ce trece, singura soluție și cea mai eficientă ar fi adopția și sterelizarea însă pentru că nimeni nu-i vrea, s-a ajuns să se apeleze la eutanasiere.

Deși iubitorii de animale au cerut rezilierea contractului cu firma de la Hunedoara, Romanescu nu intenționează acest lucru.

Autoritățile locale susțin că primesc foarte multe reclamații de la cetățenii care au ajuns la spital mușcați de câinii maidanezi.

Primarul Marcel Romanescu consideră că singura soluție eficientă ar fi ca toate UAT-urile să se asocieze într-o organizație similară celei din Hunedoara, ceea ce ar împiedica migrarea câinilor între localități.

Articole similare

Back to top button