Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Alertă din cauza „variolei maimuței”

O nouă boală gravă vizează România. Boala cunoscută și sub denumirea de „variola maimuței” este în plină desfășurare în mai multe țări africane și ar putea face victime și pe teritoriul României. Variola maimuței este o infecție rară, provocată de un virus care se transmite de la animale la om, dar care se poate transmite și între oameni prin tuse sau strănut.

Variola maimuței ar putea face victime și în rândul gorjenilor. Oamenii de știință sunt în alertă și caută măsuri pentru prevenirea noului virus. Gorjenii nu se sperie însă de virusul african și sunt încrezători că țara noastră va putea face față.

Există și gorjeni care consideră că virusurile nu sunt naturale și sunt create cu un anumit scop.

Virusul se manifestă prin simptome ușoare, iar majoritatea pacienților infectați se recuperează în câteva săptămâni. Persoanele contaminate cu acest virus vor fi nevoite să nu intre în contact cu alte persoane, iar perioada de incubație ține de la 6 la 13 zile. Simptomele care pot apărea sunt următoarele: erupții cutanate, care pot provoca mâncărimi sau leziuni pe orice parte a corpului, febră, durere în gât, dureri de spate, dureri musculare și leziuni la nivelul gurii și ochilor. Se poate transmite între oameni și prin tuse sau strănut.

Articole similare

Back to top button