Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Comisia Europeană, cu ochii pe CEO

Acțiunile în justiție inițiate de Daniel Burlan, fost președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, declarat respins la procedura de selecție, continuă.  Burlan susține că va merge până în pânzele albe pentru a demonstra că procedura de selecție a directorilor din companie a fost viciată. Burlan spune că situația este asemănătoare cu cea de la AMPIP, iar Comisia Europeană are ochii ațintiți către toate procedurile de selecție de la întreprinderile publice printre care și Complexul Energetic Oltenia. Burlan speră ca membrii Comisiei Europeane să clarifice cum au fost făcute selecție la CEO, dacă a fost vorba despre un conflict de interese sau nu.

La AMEPIP un candidat pentru funcția de vicepreședinte a fost cel care a selectat doi membri din mediul academic care au făcut evaluarea candidaților pentru ocuparea acestui post. În urma evaluării, candidatul a obținut punctajul cel mai mare. Comisia Europeană a sesizat conflictul de interese și situatia de incompatibilitate si a solicitat demiterea conducerii. Ei bine, situația este similară și la CE Oltenia. Aici, Iulius Plaveti, managerul colosului energetic, este cel care a selectat firma care urma să facă selecția membrilor directoratului și tot Plaveti este cel care a semnat împreună cu Cosmin Trufelea contractul cu firma de recrutare și culmea tot ei au fost selectați. Daniel Burlan a depus sesizări la toate instituțiile abilitate pentru că, susține el, este vorba despre un conflict de interese.

Daniel Burlan susține că se va îndrepta către toate instituțiile abilitate pentru a demonstra că selecția de la CE Oltenia a fost ilegală.

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia susține că selecția de la CEO este monitorizată de Comisia Europeană și speră să fie luate măsuri în consecință.

Burlan a contestat în instanță procesul de recrutare și susține că actualii directori au fost implicați în semnarea contractului cu firma de recrutare. Procesul prin care Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului CEO, a cerut suspendarea efectelor respingerii sale din procedura de selecție, se întoarce la Tribunalul Gorj. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis să admită recursurile declarate de CEO, Ministerul Energiei și firma de recrutare împotriva hotărârii Tribunalului Gorj prin care îi fusese admisă cererea de suspendare lui Burlan.

Articole similare

Back to top button