Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePentru indexSliderSocialUltima ora

Alertă din cauza incendiilor de vegetație

Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, crește riscul de incendii de vegetație. Autoritățile locale fac apel la cetățeni să adopte măsuri de precauție pentru a preveni izbucnirea și extinderea focarelor. Incendiile de vegetație nu doar că pot provoca pagube materiale semnificative, dar pun în pericol chiar și viețile oamenilor și ale animalelor. În ultimele 24 de ore la nivel național s-au înregistrat peste 140 de incendii de vegetație, iar în județul vecin, în Pădurea din Parcul Național Porțile de Fier, din Mehedinți, pompierii încearcă să stingă focul, care arde de 8 zile.

Cetățenii sunt sfătuiți să nu aprindă focuri pentru arderea resturilor vegetale, grătare sau alte activități similare în apropierea câmpurilor, pădurilor sau altor zone cu vegetație uscată.

O altă măsură crucială este menținerea curățeniei în jurul gospodăriilor și pe terenurile deținute. Înlăturarea resturilor vegetale, a frunzelor uscate și a crengilor căzute reduce riscul de propagare a incendiilor.

Respectarea acestor măsuri și colaborarea cu autoritățile pot contribui semnificativ la reducerea riscului de incendii de vegetație și la protejarea mediului înconjurător.

Articole similare

Back to top button