Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePentru indexSliderSocialUltima ora

Pensionari mai mulți decât angajați

Numărul pensionarilor din județul Gorj a ajuns la 81.923 de persoane, înregistrând o creștere de 2,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform Direcției de Statistică Județeană Gorj. Această creștere subliniază un trend demografic semnificativ, care pune în evidență provocările economice și sociale cu care se confruntă județul.

În contrast, numărul salariaților din județ este de 80.106, marcând o creștere modestă de 151 de persoane față de perioada anterioară. Astfel, Gorjul se confruntă cu o situație în care numărul pensionarilor îl depășește pe cel al salariaților cu 1.817 persoane. În context național, județul Gorj reprezintă 1,4% din totalul salariaților și ocupă locul 26 în clasamentul județelor.

Pensia medie în Gorj este de 2736 de lei, cu 17% mai mare fata de pensia medie la nivel national.

Această diferență este de așteptat să crească în următoarele luni, având în vedere iminenta intrare în vigoare a noii Legi a pensiilor pe 1 septembrie. Mulți dintre cei eligibili pentru pensionare se vor grăbi să-și depună dosarele pentru a beneficia de condițiile mai favorabile ale legislației actuale, accentuând astfel decalajul dintre numărul de pensionari și salariați în județul Gorj.

Articole similare

Back to top button