Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialSportUltima ora

Milioane de suporteri alături de “Tricolori”

Cel puțin 20.000 de români vor susține în seara aceasta Echipa Națională pe stadionul din Munchen – Germania, iar alte câteva milioane vor sta cu sufletul la gură în fața ecranelor incepând cu ora 19:00, sperând că România va învinge Țările de Jos și se va califica în sferturile de finală de la EURO 2024. Ar fi prima victorie în faza eliminatorie la un campionat european.

România s-a calificat în optimi de pe primul loc, într-o Grupă E în care toate echipele au adunat câte 4 puncte. „Tricolorii” au început turneul în forță, cu o victorie cu 3-0 în fața Ucrainei. A urmat o înfrângere cu Belgia (0-2) și un egal cu Slovacia în ultimul meci (1-1). De partea cealaltă, Olanda a acumulat tot 4 puncte, dar a terminat pe locul al treilea Grupa D, din care au mai făcut parte Franța, Austria și Polonia. „Portocala mecanică” a început cu o victorie chinuită în fața Poloniei, scor 2-1. A urmat o remiză albă cu Franța (0-0). În ultimul meci a venit surpriza: Austria a câștigat cu 3-2 și i-a trimis pe olandezi pe locul 3.

Până la ediția din acest an, România mai ieșise o singură dată din grupe la un campionat european. S-a întâmplat la ediția din anul 2000, găzduită chiar de Țările de Jos, alături de Belgia. Echipa care va fi învingătoare în seara aceasta, va juca împotriva Austriei sau a Turciei în sferturile de finală, pe 6 iulie, la Berlin. Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, ieri,  că echipa României trebuie să aibă un joc aproape perfect ca să învingă naționala Țărilor de Jos, care este favorită în meciul de marți. Iordănescu mai spune că o calificare în sferturile de finală ale EURO 2024 ar putea fi „un nou început” pentru echipa națională a României.

Articole similare

Back to top button