Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Prețul la apă, cel mai scump din țară

Municipiul Târgu Jiu se află sub cod roșu de scumpiri. Cetățenii plătesc la apă cu 40 de procente mai mult decât marile orașe din țară si cu 70% mai mult decât plăteau acum 2 ani. Oamenii acuză autoritățile că i-au împovărat cu taxele cărora nu le mai fac față. Și parlamentarii de Gorj  critică conducerea operatorului de apă si canal, respectiv APAREGIO. Mai mult, USR Gorj a lansat o petiție prin care solicită Consiliului Județean Gorj și Consiliului Local Târgu Jiu să reducă urgent tarifele la apă și canalizare.

Gorjenii vor plăti mai mult pentru apă de la robinet. Tarifele s-au majorat de la 1 ianuarie, deși județul nostru se afla deja în topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru acest serviciu. Astfel, pentru un metru cub de apă, cetățenii vor scoate din buzunar 6,03 lei, la care se adaugă și prețul pentru canalizare de 7,30 lei. În total, un preț de 13,33 lei fără TVA. Un palamentar de Gorj cere scăderea tarifelor la apă și canal. Radu Miruță a initiat si o petiție în acest sens pe care speră să semneze cât mai multe persoane.

Deși județul Gorj ocupă o poziţie fruntasă când vine vorba tarifele apei de la robinet, oamenii găsesc justifcare: ,, E scumpă pentru că vine din munte!” Alții critică autoritățile si susțin că oamenii au fost împovărați cu taxe.

Petiția lansată de USR prin care solicită Consiliului Județean și Consiliului Local Târgu Jiu să reducă tarifele la apă și canalizare a fost semnată până acum de circa 800 de oameni.

Articole similare

Back to top button