Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Minerii și energeticienii se simt trădați

Minerii și energeticienii din CE Oltenia spun că se simt trădați după ce noua lege a pensiilor a trecut de Camera Deputaților. Liderii de sindicat au încercat să-și susțină cauza în comisia de muncă a Camerei Deputaților, dar spun că nu au fost lăsați, iar microfoanele le-au fost tăiate.

În cadrul comisiei de muncă, liderul Constantin Mitrescu, a militat pentru recunoașterea muncii minerilor și energeticienilor în condiții speciale, însă, spune el, după câteva cuvinte i s-a tăiat microfonul. Manu Tomescu susține că drepturile minerilor câștigate prin Legea 197 devin istorie.

În privința calculului, salariații din CE Oltenia, vor ieși cu pensii mult mai mici față de cum ies acum pe legea 197. Legea veche prevedea ca femeile care au copiii să iasă la pensie cu un an redus pentru fiecare copil, dar acest lucru a fost redus la 6 luni.  Constantin Crețan consideră că dacă s-ar fi alăturat mai mulți colegi, liderii ar fi prinit un rezultat mai bun în comisie.

Minerii și energeticienii se consideră trădați în acest moment și îngradiți de noua lege a pensiilor. Atât Legea Pensiilor, cât și Legea Austerității îi dezavantajează pe angajații CEO. Includerea sporurilor în salariile de bază îi nemulțumește pe angajați, deoarece în felul acesta se va pierde grupa de muncă.

Articole similare

Back to top button