Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Miruță: ”Păcăleala cu legea pensiilor”

Radu Miruță spune că numeroși angajați care lucrează în condiții deosebite și speciale sunt afectați de noua lege a pensiilor. Aceștia nu vor mai beneficia de reducerea vârstei de pensionare și de un mod avantajos de calcul pentru pensiile lor. Situația este deosebit de gravă pentru cei care au lucrat peste 20 de ani în condiții grele, cunoscute anterior ca grupa I și grupa II de muncă.

Deputatul USR, Radu Miruță a subliniat că proiectul depus de USR își propune să corecteze această nedreptate. Acesta spune că sunt mulți pensionari care au ținut în spate industria și care, de la 1 septembrie, pe noua lege a pensiilor, vor avea pensiile recalculate în defavoarea lor.

USR a cerut să fie adoptat de urgență proiectul depus pe 27 mai, care modifică Legea 360/2023. Aceasta ar recunoaște din nou condițiile deosebite și speciale de muncă pentru angajații care nu au beneficiat de normalizarea condițiilor de muncă. Proiectul a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social.

Miruță recomandă pensionarilor care au ieșit la pensie pe legea nr.197, să depună o cerere de recalculare la casa de pensii până la 1 septembrie.

Articole similare

Back to top button