Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Prețul energiei din România, pe locul doi în UE

Românii plătesc mai mult pentru energia electrică decât majoritatea cetățenilor din Uniunea Europeană. În ultimele luni, prețurile la curent au crescut semnificativ, ajungând să fie printre cele mai mari din Europa.

În statisticile Eurostat, pe piața spot, se arată că prețul energiei electrice în România este cu 20% mai mare decât media europeană. Astfel, pe 10 iulie,  România înregistra al doilea cel mai mare tarif la energia electrică, după Ungaria, dar tariful este plafonat până în martie anul următor, astfel că nu afectează direct consumatorii casnici din țară.

Perioada caniculară scade producția energetică din surse regenerabile, iar panourile fotovoltaice pierd mai bine de 20% din eficiență.

Potrivit datelor de profil de pe piața spot, cel mai scump tarif este în Ungaria cu 194 de euro pe MWh, iar România este pe locul doi cu 148 de euro pe MWh. Specialiștii spun că variațiile de pe piață se vor regăsi în facturile noastre, începând cu anul viitor, cand prețurile la energie nu vor mai fi plafonate.

Articole similare

Back to top button