Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Alertă din cauza urșilor

În urma incidentului din Prahova, unde o turistă în vârstă de 19 ani a fost ucisă de urs, ministrul Mediului, Mircea Fechet a anunțat că urșii agresivi vor fi împușcați! Având în vedere că și în județul Gorj au fost cazuri de agresiune ale urșilor din zona montană, pentru a evita eventualele întalniri cu ursul, președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, sfătuiește turiștii ca în primul rând să se intereseze dacă sunt urși în zona pe care vor să o viziteze.

Întâlnirile între oameni și urși au devenit tot mai frecvente în zonele montane și forestiere, iar acestea pot deveni fatale. Este foarte important să nu încerci să hrănești ursul pentru că acest lucru poate duce la un comportament agresiv. Dacă te întâlnești cu un urs, este esențial să rămâi calm și să nu fugi, deoarece acest comportament poate provoca o reacție agresivă din partea animalului. Menținerea unei distanțe sigure și evitarea contactului vizual direct sunt cruciale.

Autoritățile subliniază importanța colaborării cetățenilor în gestionarea acestor situații pentru a asigura o coexistență armonioasă cu fauna sălbatică.

Evitarea zonelor unde sunt urși poate contribui semnificativ la reducerea riscurilor. Respectarea acestor recomandări este vitală pentru siguranța ta și pentru protecția urșilor, care sunt animale sălbatice și pot deveni imprevizibile.

Articole similare

Back to top button