Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

UCB a aderat la Alianța Europeană de Universități

Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a anunțat recent aderarea la o alianță europeană de universități, marcând un pas important pentru învățământul superior românesc. Aceasta este prima întâlnire în România a consorțiului format din nouă universități europene, la care UCB Târgu Jiu este cel mai nou membru​.

Consorțiul alianței de universități europene, din care face parte acum și UCB Târgu Jiu, a fost format pentru a consolida colaborarea și schimburile academice între instituțiile de învățământ superior din Europa. Scopul alianței este de a promova excelența academică, inovația și cercetarea, precum și de a facilita mobilitatea studenților și a personalului academic​.

În plus, alianța universitară europeană va beneficia de sprijin financiar din partea programului Erasmus+, oferind fiecărei noi alianțe 15 milioane de euro pentru o perioadă de patru ani.

Aceasta finanțare este menită să susțină dezvoltarea proiectelor comune de educație și cercetare, precum și să promoveze schimburile interculturale între studenți și profesori​.

Articole similare

Back to top button