Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

O singură medie de 10 la Evaluarea Națională în Gorj

Examenul pentru înscrierea la liceu a luat sfârșit! Rezultatele finale ale Evaluării Naționale au fost afișate și un elev a obținut media 10. În Gorj avem o promovabilitate de 75,44% fiind în scădere față de anul trecut. Elevii se vor înscrie la licee, iar în baza mediilor de admitere vor fi repartizați la liceele dorite.

După contestații, un elev de la Școala Gimnazială  ”Sfântul Nicolae” Târgu Jiu a obținut nota 10 pe linie la Evaluarea Națională în Gorj. Însă mai sunt elevi care au obținut nota 10 la una dintre materii. Cei mai mulți elevi, 452 au obținut note între 6-6,99. La acest examen au fost prezenți 2590 de elevi, un număr mai mare decât anul trecut, unde au fost prezenți 2568 de elevi de clasa a VIII-a.

Promovabilitatea anul trecut a fost de 75,7%, iar anul acesta a mai scazut la 75, 44%. În perioada 11-22 iulie 2024, elevii și părinții completează fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu. Se recomandă să se completeze mai multe opțiuni cu profilurile și liceele dorite, deoarece repartizările se fac în funcție de media de admitere și au fost cazuri în care un elev cu media mare a optat pentru un singur liceu și a ramas un an acasă pentru că nu a pus mai multe opțiuni. Repartizarea computerizată în învățământul liceal se va afișa pe 24 iulie.

Articole similare

Back to top button