Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Sancțiuni dure pentru angajatori

Angajatorii care nu respectă obligația de a acorda angajaților salariul minim garantat în plată vor fi sancționați mult mai aspru, potrivit unui nou proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii. Conform propunerii legislative, amenzile vor fi cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei pentru fiecare angajat care nu a primit salariul minim, dar fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 de lei.

Sancțiuni dure pentru angajatori. În prezent, angajatorii care nu acordă salariul minim riscă amenzi între 300 și 2.000 de lei, sancțiuni considerate insuficiente pentru a descuraja aceste practici. Majorarea amenzilor are drept scop protejarea lucrătorilor și asigurarea respectării legislației muncii.

Salariul minim pe economie în 2024 este stabilit la 3.300 de lei brut pe lună. Acest nivel al salariului minim se actualizează periodic, iar Guvernul, în consultare cu partenerii sociali, va actualiza anual salariul minim, luând în considerare indicatori precum puterea de cumpărare, nivelul general al salariilor și productivitatea.

Articole similare

Back to top button