Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSportUltima ora

România trimite sistemul PATRIOT în Ucraina

România va trimite un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina. România are la ora actuală două sisteme Patriot operaționale, al doilea intrând în dotarea armatei române săptămâna trecută. În schimb, țara noastră cere aliaților, în special Statelor Unite, să livreze un „sistem similar sau echivalent”. Gorjenii sunt revoltați de această decizie luată în CSAT.

Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii CSAT au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT, iar în schimbul donării, România cere aliaților, în special Statelor Unite, să livreze sistem similar sau echivalent. Cetățenii sunt de părere că ar trebui să ținem cont mai mult de interesul național și să nu se mai ia astfel de decizii.

Oamenii sunt revoltați și spun că România a ajutat destul Ucraina, chiar în detrimentul românilor, astfel că românii nu au avut atatea facilități cum au avut ucrainienii în țara noastra.

România a sprijinit Ucraina încă de la începutul izbucnirii conflictului, fiind înțeleasă situația dramatică mai ales din perspectiva asigurării sistemelor defensive esențiale pentru contracararea agresiunii declanșate de Federația Rusă, care lovește zonele urbane și infrastructura critică a țării vecine.

Articole similare

Back to top button