Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Scăldatul în râuri, interzis

Autoritățile sunt în alertă după ce județul Gorj se află sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile sunt de-a dreptul sufocate, iar cele resimțite sunt mult mai mari decât cele din termomentre. Și pentru că tot mai multe persoane vor să se răcorească, reprezentanții instituțiilor au luat măsuri în privinţa atenţionării înotului în râuri. Pentru a evita eventualele tragedii, au fost amplsate plăcuţe cu ,,Scăldatul interzis”.

În perioda sezonului estival s-au produs tragedii la scăldat, victimele acestor nenorociri fiind mai ales copiii. În ciuda acestor întâmplări tragice, lacurile ori râurile sunt destinaţii favorite ale celor care caută răcoarea pe timpul verii. Din dorinţa de a se răcori, mulţi se aventurează în locuri neamenajate. Spre exemplu, la Târgu Jiu, cetățenii aleg să facă baie în râul Jiu. Știu că nu au voie, însă în lipsa unor sancțiuni, oamenii continuă să facă baie în locuri interzise.

Și Directia de Sănătate Publică a transmis mai multe adrese primariilor pentru a-i înștiința să fie atenți la locurile de scăldat neamenajate din localități.

Autoritățile sfătuiesc cetățenii să respecte cu strictețe indicațiile și regulile privind scăldatul și, mai ales, să supravegheze copiii permanent în timp ce se află în apă sau în apropierea acesteia. Chiar dacă sunteți buni înotători, curentul puternic și adâncimea apei vă pot pune viața în pericol.

Articole similare

Back to top button