Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSocialUltima ora

Parcări lângă trecerile de pietoni

Situație controversată în municipiul Târgu Jiu, unde autoritățile locale au fost criticate pentru trasarea marcajelor pentru parcări în imediata apropiere a trecerilor de pietoni, ignorând astfel legislația rutieră națională.

Conform legii, parcarea în proximitatea trecerilor de pietoni este interzisă pentru a asigura vizibilitatea și siguranța participanților la trafic. Cu toate acestea, se pare că autoritățile locale nu au respectat aceste reglementări, creând astfel un risc major de accidente. Un caz concret este pe strada 22 decembrie.

Conform Codului Rutier din România, parcarea este interzisă la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerile de pietoni. Această prevedere este menită să asigure vizibilitatea pietonilor care intenționează să traverseze și să prevină accidentele rutiere. Din păcate cazul de pe strada 22 decembrie nu este singular, iar în foarte multe zone ale orașului cetățenii pot observa cum sunt trasate locuri de parcare lângă trecerile de pietoni. Să nu mai vorbim despre parcările improvizate unde vopseaua, acea ștampilă mare și roșie a locurilor de parcare, ocupă tot trotuarul, aspect deloc estetic pentru orașul lui Brâncuși.

Reprezentanții autorității locale nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere referitor la această situație.

Vezi și:

Marcaje rutiere anapoda

Nemulțumiri printre taximetriști   

Articole similare

Back to top button