Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSportUltima ora

Inginer în straie de sărbătoare

Cu ocazia zilei internațională a IEI se va desfășura în cadrul Facultății de Inginerie UCB prima ediție a Expoziției ”InginerIA în straie de sărbătoare”. Vor fi expuse peste 40 de costume tradiționale din toate colțurile țării. Expoziția este publică și toți cetățenii care doresc le pot vedea în perioada 20-26 iunie.

Prima ediție a expozitiei este organizata de cadrele didactice și studenții din cadrul Universității Constantin Brâncuși cu scopul păstrării tradițiilor autentice românești. Această expoziție se desfășoară în perioada 20-24 iunie 2024, iar oamenii o pot vizia intre orele 10:00-16:00.

Ideea organizarii expoziției si costumele expuse sunt din colectia personala a profesorului universitar Cătălin Șchiopu. Acesta a inceput să colecționeze costume populare de mai bine de 15 ani.

Costumele sunt din diferite părți ale țării și sunt si costume bărbătești, dar și costume de patrimoniu, care se purtau in zona Satu Mare, din cânepă și țesute în război.

Pe langă cele 44 de costume, expoziția este formată si din obiecte autentice care se utilizau pe vremuri în mestesugurile românești.

Evenimentul se va desfășura în perioada 20 – 26 iunie 2024, între orele 10.00 – 16.00, iar accesul este gratuit.

Articole similare

Back to top button