Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Cea mai lungă zi din an

Solstițiul de vară în 2024 va avea loc maine, 20 iunie. Ora la care Soarele răsare și, respectiv, apune variază în funcție de locul de pe Pământ, precum și de perioada din an. Astfel, pe 20 iunie 2024, la Târgu Jiu, soarele răsare la ora 05.39 şi apune la ora 21.16.

Solstițiul de vară este deopotrivă cea mai lungă zi din an și momentul în care începe vara din punct de vedere astronomic. Este important să știm că Pământul se rotește în jurul Soarelui, iar această rotație nu este perfect verticală, ci este înclinată cu aproximativ 23,5 grade față de planul său orbital. Acest lucru înseamnă că, pe parcursul anului, emisfera nordică și emisfera sudică primesc cantități diferite de lumină solară, în funcție de poziția lor în jurul Soarelui.

Cea mai lungă zi din an mai este numită și Ziua Soarelui. Solstițiul de vară anul acesta este pe data de 20 iunie, zi în care este marcat începutul verii astronomice în emisfera nordică. Solstițiul de vară este cea mai lungă zi din anul 2024, mai exact ziua cu cele mai multe ore de lumină naturală, în timp ce noaptea este mai scurtă.

Articole similare

Back to top button