Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Tone de trufe din Gorj ajung în Europa

Trufele din Gorj ajung pe mesele restaurantelor din Europa. Procesul de recoltare al trufelor va începe de luna aceasta, cantitatea estimată în Gorj fiind de aproximativ 4 tone. Conform Direcției Silvice Gorj, recoltarea va începe după semnarea contractului de cesionare a dreptului de recoltare. Tonele de trufe recoltate din pădurile Gorjului vor ajunge în farfuriile din marile restaurante din Europa.

Directia Silvica Gorj cesioneaza 3 loturi egale de pe care se pot recolta 4 tone de trufe. Unul dintre cele trei loturi egale s-a adjudecat la licitatie cu 195 lei / kg. urmând să scoata la licitațiile următoare și celelalte doua loturi. Conform Directorului Directiei Silvice Gorj, Ovidiu Cîrstoc de pe fiecare lot se pot recolta 1,334 tone.

Trufele fac parte din categoria alimentelorde lux, fiind supranumite „diamantele pământului”. Acestea pot fi recoltate de pe diferite specii de arbori, la 30, 40 si chiar 50 cm adâncime și pot fi depistate doar cu ajutorul unor câini speciali dresați care să le simtă mirosul specific.

În funcție de calitatea și mărimea trufelor, un kilogram poate ajunge la câteva zeci de mii de euro. Anual, tone de trufe din Gorj ajung la restaurantele din Europa. România se află pe lista țărilor cu cele mai multe trufe, deoarece deține un domeniu silvic vast.

Articole similare

Back to top button