Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Simion, candidat la alegerile prezidențiale

A început lansarea candidaților la alegerile prezidențiale. George Simion, liderul partidului AUR, și-a lansat oficial candidatura pentru fotoliul de la Cotroceni.  Este primul candidat la alegerile pentru funcția de președinte al României.

Consiliul Național de Conducere al partidului AUR a aprobat în unanimitate propunerea pentru validarea candidaturii la funcția de președinte al României a lui George Simion. La evenimentul pentru lansarea candidaturii pentru prezidențiale al partidului AUR au fost prezenți mii de simpatizanți ai partidului, susținând candidatura pentru funcția de Președinte al României a lui George Simion.

În lupta pentru fotoliul de la Cotroceni vor intra și candidați de la PNL și PSD. Deși sunt într-o coaliție, ambele partide vor avea candidați proprii, susține Nicolae Ciucă.

Carton „Cred că, în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcţie în statul român, vorbim de persoana care primeşte cel mai mare vot de încredere din partea cetăţenilor români şi există totuşi, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliţie şi beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanţilor, şi de o parte şi de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun. Dacă ne uităm la cifre, vedem că lista comună din punctul meu de vedere a îndeplinit obiectivul pe care noi ni l-am propus, adică să câştigăm jumătate plus unu din mandate. Am câştigat peste 50%, deci este foarte clar că în momentul de faţă, politic, ne-am îndeplinit obiectivul cu lista comună. Dar, dacă ne ducem pe scorurile obţinute de PNL şi PSD, vedem că ele nu mai sunt în acelaşi echilibru. Separat, cele două partide, suma procentelor este mult mai mare, decât cel obţinut pe lista comună. Ca atare, este absolut de luat în seamă, ca o lecţie învăţată, că este bine ca fiecare dintre cele două partide să aibă drumul său”, a declarat Nicolae Ciucă.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie 2024 și vor fi organizate, conform legii, în două tururi de scrutin.

Articole similare

Back to top button