Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Contestații după contestații

Liberalii au contestat procesele verbale privind centralizarea rezultatelor la alegerile din 9 iunie.  Reprezentanții Partidului Național Liberal cer renumărarea voturilor pentru că, susțin ei, atât la Consiliul Județean cât și la Consiliul Local datele nu corespund. Solicitările au fost trimise către Biroul Electoral Central, de unde se așteaptă și o decizie în acest sens.

La Consiliul Local Târgu Jiu, reprezentanții Partidului Național Liberal Gorj, contestă faptul că numărul total al voturilor exprimate nu poate fi verificat prin rularea cheilor de verificare. Astfel, scăzând din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne înscriși în listele electorale din circumscripția electorală numărul total al voturilor nule, nu rezultă numărul total al voturilor valabil exprimate, lipsind 51 de voturi.

Nereguli au fost descoperite și la Consiliul Județean Gorj, unde de asemenea a fost depusă o contestație. Liberalii cer renumărarea voturilor și anularea procesului verbal privind centralizarea voturilor.

Ambele contestații au fost trimise către Biroul Electoral Central, însă indiferent de rezultate, liberalii susțin că vor recurge la toate metodele pentru a demonstra că alegerile de la Gorj au fost viciate.

Nu este singura contestație. Până la data de 14 iunie, au fost depuse 25 de sesizări de la mai multe formațiuni politice. Liberalii au cerut renumărarea voturilor, dar și anularea alegerilor din 9 iunie, alegeri care susțin ei ar fi fost fraudate. Amintim că numai la o secție din Târgu Jiu, Partidul Național Liberal a obținut doar 6 voturi, însă dupa renumăre, candidatul PNL, Ion Iordache, a primit 161 de voturi.

Articole similare

Back to top button