Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Voturi furate la o secție din Târgu Jiu

Partidul Național Liberal cere anularea și reluarea alegerilor locale în întreg județul Gorj, după ce la o secție de votare din municipiul Târgu Jiu au fost descoperite nereguli grave. Concret, renumărarea voturilor de la secția 6 a relevat discrepanțe majore în numărul de voturi pentru diverse formațiuni politice.

În Târgu Jiu s-a declanșat un scandal major! Membrii Biroului Electoral de Circumscripție Târgu Jiu au decis să renumere voturile de la secția numărul 6, după ce Partidul Național Liberal a depus o contestație referitoare la voturile pentru președinția Consiliului Județean. Astfel, ieri, reprezentanții biroului au desigilat TIR-ul unde erau depozitați sacii cu buletine de vot, pentru a le verifica și renumăra. La deschiderea unui prim sac, s-a constatat că acesta conținea doar voturi nule și neexprimate. Ulterior, Biroul Electoral de Circumscripție Târgu Jiu a ordonat continuarea căutării în TIR și au fost deschiși alți trei saci cu buletine de vot. S-au verificat voturile pentru Consiliul Județean, Consiliul Local și primar, dar nici aici nu au fost găsite voturile pentru președintele Consiliului Județean Gorj. După ore de căutări în TIR, membrii comisiei Biroului Electoral Municipal au reușit în cele din urmă să găsească sacii cu buletinele de vot corespunzătoare. Surpriza a fost că alegerile la secția numărul 6 au fost compromise. Rezultatele renumărării au arătat că PNL Gorj a obținut 163 de voturi pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, și nu 6 voturi cum era inițial înregistrat.

Membrii PNL sunt indinați de faptul că deși s-au deschis și saciia cu buletinele de vot pentru Primăria Târgu Jiu, Biroul Electoral Municipal a decis ca acestea să nu fie renumărate. Asta deși sunt indicii clare de viciere al procesului electoral, susțin liberalii gorjeni și nu putem vorbi de un câștigător, cel puțin la Primăria Târgu Jiu.

Reprezentanții Partidului Național Liberal Gorj au sesizat instituțiile statului și înaintarea dovezilor de fraudare a votului din 9 iunie.

Articole similare

Back to top button